dimarts, 1 de maig del 2007

ALACANT – RELLEU, FI DE FESTA REIVINDICATIU


El dissabte 5 de maig, a les 11'30 hores, en el carrer Abad Nájera del Casc Antic d'Alacant, es disputarà una interessant partida “A Palma”, entre les formacions d'Alacant i Relleu.
Aprofitant que és l'última partida com a locals en la present “Lliga Diputació 2007”, el Club vol reivindicar un major suport institucional a la pilota valenciana ja que els actuals recursos del Club Pilota Valenciana Alacant no són suficients per a promocionar l'esport autòcton en la capital.
Per això, volem convocar a tots aquells que vullguen vindre a recolzar la nostra causa, demostrant a les institucions que som molts els alacantins i valencians que volem que la presència de la pilota valenciana siga forta en la capital de l'Alacantí.
VOS ESPEREM!!!
(A continuació, passem a detallar les nostres reivindicacions)
Alacant necessita un trinquet!!!
Alacant ha tingut nombrosos trinquets al llarg de tota la seua història, des del primer, datat en el segle XVI i ubicat en l'actual carrer “Carrizo del marqués” (prop de l'Ajuntament), fins al mític “Trinquet d'Alacant” en el carrer Sant Vicent que va funcionar des de 1822 fins a 1950, transformat en un cine. Tota esta història, i molt més, la podem trobar en articles com el del famós escriptor Francisco Montero Pérez, en el Diari El Luchador, l'any 1930.
És per això pel que ens veiem obligats a recuperar esta tradició cultural alacantina, i què millor manera que demanar la construcció d'un Trinquet Municipal per part de l'Ajuntament d'Alacant, entre les noves instal•lacions esportives que necessita esta ciutat.
A més, són molts altres els motius que fan necessari esta instal•lació esportiva en la ciutat d'Alacant:
 El greu dèficit d'instal•lacions de pilota valenciana que patix la comarca de l'Alacantí, quan són diversos els clubs de la comarca: Alacant, Agost, Benimagrell (Sant Joan d'Alacant), El Campello, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i Xixona. Estos 7 clubs de pilota valenciana mouen 35 equips sèniors (81 jugadors) i 38 escolars (92 jugadors). Són quasi 200 jugadors els que tenen com a única instal•lació el col•lapsat Trinquet de El Campello, cosa que impedix entrenar i competir a estos equips tant com volgueren.
 L'absència d'una instal•lació en condicions que albergue l'Escola Esportiva Municipal de Pilota Valenciana d'Alacant. No és possible el desenvolupament d'una escola sense un trinquet.
 La presència de l'esport autòcton en el currículum educatiu, fa necessari que els alumnes dels nostres col•legis i instituts utilitzen una instal•lació específica per a desenvolupar les seues classes.
 Alacant no pot romandre aliena al gran espectacle que suposa la pilota valenciana professional.
És per això, pel que Alacant necessita un trinquet:
 per a habilitar un espai d'entrenament per als clubs i escoles de la comarca;
 per a albergar les competicions escolars i federatives en trinquet dels equips alacantins
 per a promocionar l'esport autòcton acollint als centres escolars en les dites instal•lacions
 per a oferir partides de pilota valenciana de gran espectacle per a l'alacantí

Alacant necessita una Escola de pilota valenciana!!!
El curs 2006/2007 el Patronat Municipal d'Esports va oferir per primera vegada una Escola de Pilota Valenciana entre la seua àmplia oferta d'esports. Per desgràcia, eixa escola no es va poder posar en marxa ja que ningú es va apuntar a la dita escola. Creiem que les causes són les següents:
 Desconeixement de l'existència de l'Escola de Pilota Valenciana per part de l'alacantí
 Desconeixement de l'esport autòcton, el més antic dels practicats a Alacant
 Falta de promoció de l'Escola de Pilota Valenciana.
Un esport minoritari només és conegut si hi ha un gran treball de promoció, no podem pretendre que siga el ciutadà el que s'interesse a apuntar-se, quan ni tan sols fem que siga accessible.
Per això, demanem que, en col•laboració de Pilota Valenciana Alacant, es posen els recursos necessaris per a poder accedir a tots els centres docents, donant a conéixer l'esport autòcton i la seua possibilitat de practicar-lo dins d'una Escola Esportiva.